Fantastisch hé! Jouw auto is nu gehuld in de prachtige glans van de Carpro Coatings die we aangebracht hebben. Een juiste keuze, want dankzij deze coating is de glans oogverblindend en de duurzaamheid werkelijk bewonderenswaarden!

En laten we het hebben over die indrukwekkende vuil- en waterafstotende eigenschappen! Jullie zullen versteld staan van hoe moeiteloos regendruppels parelen en vuil geen kans krijgt om zich te hechten. Het is alsof jullie wagen zijn eigen magische schild heeft gekregen. Geniet van elke rit en laat jullie trots stralen, zowel in de zon als in de regen. Jullie hebben nu niet enkel een auto, maar een ware blikvanger op de weg.

En laten we het hebben over die indrukwekkende vuil- en waterafstotende eigenschappen! Je zal versteld staan van hoe moeiteloos regendruppels parelen en vuil geen kans krijgt om zich te hechten. Het is alsof de auto zijn eigen magische schild heeft gekregen.

Geniet van elke rit en laat jullie trots stralen, zowel in de zon als in de regen. Jullie hebben nu niet enkel een auto, maar een ware blikvanger op de weg.

Maar, hoe onderhoud je dit nu allemaal, zodat de auto deze glans, gladheid en zelfreingende effect zo lang mogelijk behoud?

Eerste week.

De eerste 12u na het aanbrengen van de coating mag de lak niet aangeraakt worden en moet de wagen op constante temperatuur gehouden worden. Dat is bij ons al gebeurd, meer nog, we hebben het proces al verbeterd en versneld door de coating in te bakken met Infraroodlampen. Dus daar moet je je nu geen zorgen meer over maken.
De volgende 7 dagen zal de coating nog verder uitharden. Vermijd in deze week wel het gebruik van shampoo of detailerspray. Zo zorg je ervoor dat de coating optimaal kan uitharden en je langer bescherming hebt. Moest er in deze week een vogel op kakken of toch sterke vervuiling zijn, veeg dat gerust af met de reload.

Carpro Reload

Na deze eerste week behandel je de wagen zoals onderaan beschreven. De Reset shampoo van Carpro wordt aangeraden, maar is geen absolute noodzaak. Gebruik van de Reload om de 4-6 weken is belangrijk om de coating in topconditie te houden. De Reload ga je best verdunnen. Een 1:4 verdunning is ideaal. Verdun een 100ml van de Reload, met 400ml water. Dat spray je dan na het wassen op de natte lak en dan droog je de lak. Dus uw auto wassen-afspoelen-RELOAD-drogen.

Reload zal ervoor zorgen dat uw coating versterkt wordt, en je een langere standtijd zult behalen van uw coating. De coating zal langer zacht blijven en beter vuil- en waterafstotend zijn, zelfs na enkele jaren. Reload kan je gebruiken op alle onderdelen. Dus ook op velgen, plastic en glas. Gebruik niet teveel Reload, en verwerk paneel per paneel. Moest je toch vlekken hebben, panikeer niet en gebruik een natte doek om de vlekken en vegen te verwijderen. Droog dan weer na met een droge doek.

Carpro Reload gaat ook als glijmiddel werken tussen uw droogdoek en lak, waardoor de kans op krassen sterk verminderd wordt.

Gebruik Carpro Reload

  • Verdun 1:4
  • spray op natte wagen
  • droog na

Exterieur

Uw auto wassen, dat doe je nu best via de regels van de kunst. Het gebruik van carwash/wasstraten kan eventueel, maar is af te raden, vermits een wasstraat de coating veel sneller zal doen slijten. Wat je zeker niet mag doen, is naar de taliban-handcarwash gaan. Deze gebruiken te agressieve producten en vuile, slechte doeken, waardoor ze uw lak sneller gaan bekrassen en uw coating ook heel snel beschadigd zal zijn. In dat geval haal je nooit de opgegeven standtijd en is het zonde van uw investering.

Begin steeds met het reinigen van uw banden en velgen, werk telkens velg per velg, laat niks opdrogen en spoel goed na. Nadien ga je de auto infoamen om al zoveel mogelijk vuil los te weken. Als je geen foamlance hebt, is het belangrijk de wagen goed af te spoelen, om zo al de maximale hoeveelheid vuil van de auto af te spuiten. Na het afspoelen, is het tijd om met uw 2-emmer-methode en uw washmitt aan de slag te gaan. Spoel uw washmitt voldoende uit, en neem genoeg sop om uw auto terug te wassen. Doe dit paneel per paneel, of beter nog, deel van uw paneel.
Qua shampoo gebruik je best geen te agressieve shampoo. Eerder een pure, milde shampoo die geen wax bevat. De waxen die in de shampoo zitten, gaan de waterafstotende eigenschappen van de coating verminderen.

Na het wassen met de shampoo, spoel je de wagen grondig af met voldoende water en gebruik je de Carpro Reload als drooghulp.
Loop de ramen nog even na met glasreingier, voor de vegen weg te halen. En maak uw bandjes mooi zwart. Vergeet niet te genieten van het resultaat.

Gebruik van de hotwax in de (self)carwash is een no-go. Ook het ‘vlekvrij drogen, gebruik je beter niet. Deze producten zijn hopeloos minderwaardig aan uw coating en zullen ervoor zorgen dat de coating niet zijn maximale eigenschappen kan geven, en, meer nog, de coating zal veel gevoeliger worden voor (water)vlekken.

Interieur

DetaileD interieur reiniging

Een proper interieur is altijd leuker om in te vertoeven dan een vies interieur.
Stofzuig daarom het interieur geregeld, zo voorkom je dat het vuil zich gaat hechten in je zetels, tapijt of vloermatjes. Bescherm tijdig de plastic onderdelen, maar doe dit niet met cockpitspray, deze zal het vuil nog sterker aantrekken en een vieze glans geven op al het plastic. Gebruik liever een quickdetailer vooer het interieur, of een dressing op waterbasis.
Vergeet niet om je ruiten schoon te maken, ook aan de binnenkant. Dat verhoogt de zichtbaarheid en veiligheid. Het zal er eveneens voor zorgen dat de ruiten niet snel meer aandampen.

Problemen met het streeploos reinigen van de ruiten?
Gebruik 2 doekjes. Met het eerste doekje verwijder je het vuil, vet en overtollig product. Met het tweede doekje veeg je na voor een streeploos resultaat.

Bij een lederen interieur is het belangrijk dat je het leder 2-3x per jaar gaat voeden met een lederconditioner. Hierdoor vermijd je dat het leder gaat uitdrogen en scheuren.

Motorruimte

Als je na het wassen van de wagen even je motorkap opendoet, kan je met een vochtige microvezeldoek al de plastic onderdelen navegen en grof vuil, zoals takken en bladeren verwijderen. Zo zal de motorruimte veel langer proper blijven. Spray af en toe de plastic delen in met een watergedragen dressing en alles blijft als nieuw.

Heb je achteraf nog vragen of twijfels over het onderhoud? Contacteer ons dan via de email, of spring nog eens binnen in de shop. We leggen het met graagte nog een keer uit, zodat jij op de juiste manier de coating kunt onderhouden.
Vergeet eveneens niet, dat we in het eerste jaar na de applicatie, een full-service geven op de coating. Heb je perongeluk toch iets niet helemaal goed gedaan, en wat vlekjes of krasjes gekregen? Of heeft de coating, in een zeer uitzonderlijke geval toch ergens gefaald, laat het ons weten en wij zorgen voor een oplossing! Want beloofd, is beloofd.

En, wil je nog iets doen voor mij? T zou me enorm blij maken als je een leuke review zou achterlaten op google of op onze facebook pagina!

Google: https://g.page/r/CQZ9Hop5RfxSEB0/review
Facebook: https://www.facebook.com/DetaileDbe/reviews

Yves
_____________
#DetaileDbe
💻 www.DetaileD.be
📦 www.DetaileD.shop
🎥 youtube.com/@DetaileDbe
🚩 Mottestraat 22L, Aarschot
🕰️ Do: 17-20u, vr: 14-19u, za: 10-17u.