Carpro Hydro2 Lite en Chemical Guys Afterwash zijn twee producten die ontwikkeld zijn om het drogen van uw lak te vergemakkelijken. Maar toch zijn het twee totaal verschillende producten. We leggen graag uit hoe je ze beiden correct gebruikt.

Drooghulp

Een drooghulp is een product om te gebruiken tijdens het drogen van de lak. Het zorgt voor een soort ‘glijmiddel’ tussen lak en microvezeldoek, waardoor de kans op krassen enorm verminderd wordt. En ook dat de lak veel meer waterafstotend is of wordt, waardoor je de lak veel sneller droog kunt krijgen.

Carpro Hydro2 Lite

De Hydro2 lite van Carpro, is de gebruiksklare versie van de gekende Carpro Hydro2. Dit is een spray-on product dat uw lak heel snel waterafstotend zal maken.
Je sprayt het product op een natte lak, om die dan goed na te spoelen onder hoge druk. Hoe natter de lak is, hoe beter het werkt. Dus op een lak waar geen bescherming is, dus ook geen beading, werkt het beter en ga je minder snel vlekken krijgen.
Wees ook zuinig met het product, want je hebt echt niet veel nodig. En spoel echt goed na onder druk, niet met wat regen, maar wel met de HD reiniger en alle randjes en kantjes goed uitspuiten.

Je zal merken dat met de Hydro2 Lite, de lak héél snel enorm waterafstotend zal worden, en een mooie beading geeft. Dit voor enkele weken zelfs.

Chemical Guys Afterwash

Afterwash is een pure drooghulp. Echt bedoeld als glijmiddel tussen lak en microvezel droogdoek. Dit product spray je na het wassen op de natte auto, ook weer niet teveel gebruiken anders kan het nogal vettig zijn. Je kan Afterwash ook altijd verdunnen met water, bijvoorbeeld half-half. Of een 1:1 verdunning, dat is hetzelfde.
Spray ook niet de hele auto in, maar werk paneel per paneel, of maximaal een flank. Na het sprayen, veeg je de lak droog met uw favoriete microvezeldoek. Eventueel navegen voor de laatste veegjes weg te krijgen en klaar

De Chemical Guys Afterwash zal niet alleen zorgen voor een gemakkelijke droging van de lak, maar zal ook glans en bescherming toevoegen aan uw auto. Dankzij deze bescherming is uw auto meer vuil- en waterafstotend en zal die dus ook langer proper blijven, plus makkelijker proper te maken zijn.

Detailing video

Lezen en uitleggen is nooit zo duidelijk als een filmpje. Dus vertellen we het graag met wat bewegende beelden.

Meer detailing video’s zien? we hebben een hele videopagina klaar voor jou. -> www.DetaileD.be/videos