Carpro Elixir, dat is een product wat niet ontwikkeld is door de mensen of chemisten bij Carpro in Korea, maar wel door enkele detailing-freaks (of enthousiastelingen) die zelf begonnen waren met experimenteren.

Ze zochten naar een quick detailerspray die de gekende Carpro-kwaliteiten had, maar wel met een enorm gebruiksgemak.
Een mix van het beschermend effect van Carpro Reload, het waterafstotend effect van Carpro Hydro2 en het reinigend effect van de Carpro Echo2, dat zou echt de beste quick detailer zijn.

Dus, misschien moet je dat gewoon letterlijk doen? En zo ontstond Elixir, een mix van bovenstaande producten , en dan verdund tot het makkelijk verwerkbaar was. Het recept stond online en heel wat detailers waren ongelofelijk enthousiast over het product en de resultaten.
Maar er zijn mensen zoals ik, die liever een gebruiksklaar product hebben en niet willen gaan mixen en mengen en verdunnen. En dus ging Carpro de Elixir maken en verkopen.

Hoe gebruik je Elixir?

Dat hebben we in een kort en duidelijk filmpje gegoten, je kan dat hier even kijken.

Elixir is een mengsel van een aantal basisproducten van carpro wat resulteert in een enorm glansversterkende, waterafstotende en beschermende quick detailer spray. Het product zorgt er ook voor dat jouw cquartz coating extra lang superslick zal blijven, maar kan perfect als stand-alone product gebruikt worden.

Het product laat zich eenvoudig verwerken.
Spray wat elixir op een el gordo doek en wrijf uit over het te behandelen paneel. Veeg goed na met een droge doek en geniet nu van een mooie diep glanzende en water- en vuilafstotende lak.

Enkele tips

  • Wees zuinig met de Elixir, less = more
  • Elixir kan gebruik worden op zowel droge als natte lak
  • De standtijd van Elixir is ongeveer 4 weken
  • Als je vegen blijft hebben na gebruik van de elixir, wrijf dan even na met een vochtige doek, of droog met een kortvezelige microvezel doek.
  • Carpro Elixir kan perfect gebruikt worden op matte lak.