De Reload van Carpro is hét meest geschikte product om je coating zijdezacht te houden.

Coatings hebben de eigenschap om na enkele maanden ‘stroef’ aan te voelen. Hun werking blijft goed, maar de meeste detailers voelen graag aan hun lak, en houden daarbij van een zijdezachte lak. Wanneer je Reload van Carpro gebruikt, gaat je coating altijd zijdezacht blijven.

Reload kan je op twee manieren gebruiken. Je kan het gebruiken als spraywax of spraysealant op een propere wagen. Ofwel als drooghulp tijdens het afdrogen van je lak.

Reload als Spraysealant

Wanneer je de Reload gebruikt als spraysealant, raden we je aan om die 1:1 te verdunnen.  Half-Half dus. De helft reload, de andere helft water.  

Dan is het simpel. Je sprayt de 1:1 verdunde reload op een microvezeldoek, bijvoorbeeld een El Gordo doek van Chemical Guys. Daarmee wrijf je dan 1 paneel van je wagen in. En met een andere zachte doek, bijvoorbeeld terug een El Gordo doek, wrijf je de restanten van het product weg.  Als dat eventueel vegen zou geven, moet je niet panikeren. Gewoon opnieuw vegen, of met een vochtige doek even navegen en dan droogvegen. 

Carpro Reload als drooghulp

Je kan de Reload ook gebruiken als drooghulp tijdens de wekelijkse wasbeurt. Ideaal is om de Reload dan 1:2 of 1:3 te verdunnen.  1:2 wil zeggen: 1 deel Reload, 2 delen water. Dus bijvoorbeeld 100ml Reload, aanvullen met 200ml water.  Bji 1:3 leng je dan aan met 300ml water.  Dat mag kraantjeswater zijn, maar ideaal is om gedemineraliseerd water of flessenwater te gebruiken.

Na het wassen en afspoelen van de auto, spray je dan lichtjes de Carpro Reload op een deel van de auto, bijvoorbeeld de flank, en dan droog je dat deel met je favoriete droogdoek, bijvoorbeeld de Fatty Orange drying towel
Ook hier, moest je teveel Reload gesprayed hebben en je hebt vegen, niet panikeren, gewoon even met een vochtige doek navegen en klaar.