De Cquartz Dlux velgen- en plastic coating is een beschermlaag die letterlijk uithard op de velgen en plastic, en zo de ondergrond voor maanden, zelfs jaren beschermd tegen allerhande invloeden.

Coatings zijn niet echt producten wat iedereen zomaar eender waar kan aanbrengen. Daarom is het belangrijk om alles goed voor te bereiden, correct aan te brengen en op de juiste moment af te vegen. Want als je een klein foutje maakt bij het aanbrengen van een coating, kan het zijn dat de coating gewoon niet hecht, of erger nog: dat je vlekken hebt die je niet meer van de lak of plastic kunt halen.

Hoe aanbrengen?

Wel, zorg er eerst en vooral voor dat de ondergrond perfect perfect proper is. Geen vuiltje, geen half gepoetste velgen of plastic. Maar een 100% perfect proper oppervlak. Bij de velgen is het handig om de velgen zeker te reinigen met Carpro IronX of TarX om zeker te zijn dat alle vervuiling eraf is.
Als de velg helemaal proper en droog is, ga je die grondig ontvetten met Carpro Eraser. Weest niet te zuinig met het product en draai je doek geregeld om, of neem verschillende doeken om de velgen te ontvetten. We raden aan om de velgen twee, zelfs drie keer te ontvetten met de Eraser.

Doe best ook plastic handschoenen aan, want het vet van jouw handen en vingers kan ervoor zorgen dat de coating niet perfect gaat hechten.

Als de velgen dan perfect ontvet zijn, ga je ze helemaal droog maken. Een beetje met de fohn bijblazen om het helemaal kurkdroog te maken, is ook aan te raden. Werk ook in een droge ruimte (max 50% luchtvochtigheid en een temperatuur van 20° zijn aan te raden). Want vocht is nefast en zal ervoor zorgen dat de coating niet hecht of gaat vlekken.

Breng dan de Dlux coating aan met de meegeleverde applicator. Wees niet te zuinig met de coating, maar teveel is ook niet goed. Zorg er wel voor dat het oppervlak egaal gedekt is met de coating. Wacht enkele minuten en veeg dan de coating af. Let wel op, als je te snel afveegt, dan veeg je de coating gewoon weg of maak je allerhande vegen. Wacht je te lang met afvegen, dan is de coating zo plakkerig (of al uitgehard), waardoor je ze er nooit nog afkrijgt. De juiste moment is belangrijk. En die juiste moment is als de coating wat sticky is als je de coating afveegt.
Coating afvegen doen we graag met de MFD edgeless coating towels.

Als de coating aangebracht en afgeveegd is, laat je de velgen zeker 24u droog! De coating inbakken met Infrarood lampen zal de uitharding versnellen, maar is geen must. Je kan zeker en vast ook 2 lagen aanbrengen, wij adviseren wel om 2uurtjes te wachten tussen de verschillende lagen.

Ik wil da, maar kan da ni

Zie je het toch niet zitten om dit zelf te doen, maar wil je wel zo’n superbeschermde velgen? Geen probleem! Wij kunnen dat ook voor jou doen. Contacteer ons gerust via de email voor meer informatie.

Het filmpje

We hebben ook alles even uitgelegd in onderstaand filmpje