De juiste pads kiezen om te gebruiken tijdens het polijsten is niet altijd de makkelijkste opdracht. Waar vele merken de klanten liever dom houden en maar 3 pads aanbieden, een harde, medium en zachte pad, gaan we bij Chemical Guys verder.

Wij bieden maar liefst 7 pads aan, ieder verschillend in hardheid en handig te vinden aan de hand van kleuren. De quantum pads zijn zowel geschikt voor gebruik op Dual Action machines, als voor roterende machines. Dankzij de keuze tussen deze 7 pads, kan je sneller een beter polijstresultaat bereiken. Want soms kan je door net die groffere of fijnere pad te kiezen, meer cutting bereiken en toch mooier finishen, waardoor je dikwijls een polijststap kunt overslaan.

De Gele Quantum pad is de hardste pad. Deze is geschikt om te gebruiken met groffe compounds zoals Chemical Guys V32, Chemical Guys V34, Magicone 124, Carpro Clearcut en Menzerna 400. Door ze met een van deze compounds te gebruiken, ga je diepere krassen, schuurkrassen en extreme lakoxidatie kunnen wegwerken. Afwerken met een zachtere pad en minder groffe compound of polish is wel noodzakelijk

De Oranje Quantum pad is een harde polijstpad. Deze gebruik je ook met groffe compounds, maar kan eveneens gebruikt worden met medium compounds of one-step-polishes.
Dus, ze is bijvoorbeeld bruikbaar met Chemical Guys V34, Chemical Guys V36, Magicone 124, Magicone 129, Menzerna 400, Carpro Clearcut en Chemical Guys VSS. Uiteraard, ook weer nabewerken met een zachtere pad-productcombinatie

Quantum Pad groen is een heavy polishing pad, te gebruiken met groffere polishes of fijne compounds. Geschikt om de marring die de Gele of Oranje quantum pad nalaat weg te werken. Ze is vergelijkbaar met de witte quantum pad, al heeft de groene een iets meer open celstructuur, waardoor ze nét dat tikkeltje extra cutting geeft.
Gebruik ze tesamen met Chemical Guys V36, Magicone 129, Carpro Reflect of Chemical Guys VSS

De witte quantum pad is vergelijkbaar met de groene pad, maar heeft een iets dichtere celstructuur, waardoor ze ietsje fijner kan afwerken. Een medium-light polishing pad, voor medium polishes, zoals
Chemical Guys V36 , Chemical Guys V38, Magicone 129 en Carpro Reflect.

De blauwe Quantum pad is een finishing pad, geschikt om de laatste marring weg te halen en de lak tot een superieure glans te brengen. Je kan ze gebruiken met zachte polishes zoals Chemical Guys V38 of
Carpro Reflect. . Maar op lage toeren op de Dual action machine is deze ook geschikt om glazes en cleanerwaxen aan te brengen, zoals bijvoorbeeld Chemical Guys Glossworkz Glaze, Carpro Essence of de alom geliefde roze SmartWax

Zwarte finishing pad kan op zachte lakken gebruikt worden voor een nog glanzendere lak met Chemical Guys V38 of Carpro Essence polishes, maar ze zijn ook geschikt om Sealants mee aan te brengen, uiteraard met een Dual Action machine en op lage toeren

Even zacht als de zwarte quantum pad, is de rode quantum pad. Deze pads hebben zelf geen cutting. De rode quantum pad is geschikt om cremewaxen aan te brengen, zoals bijvoorbeeld de Chemical Guys Butter Wet wax of Carpro essence plus.

Last but not least. Gebruik de Chemical Guys Pad conditioner om je pads te bevochtigen voor je er product op doet. Dit product zal ervoor zorgen dat er minder polijstproduct in de pad kruipt en je meer smering hebt tussen lak en pad. Minder slijtage van de pads én langer doorwerken met minder product.

Tijdens het polijsten, reinig je de pads best met de Pad cleaning brush, door deze even over de draaiende pads te laten wrijven, verwijder je (half-) afgebroken polijstkorrels en krijg je een strakker resultaat.
De pads reinigen om de polijstvloeistof weg te halen, doe je met de Chemical Guys Pad Cleaner. Deze citrusgebaseerde reiniger breekt de polijstvloeistof af, zodat ze in no-time uit de pad gehaald kan worden als je de pad onder stromend (lauw) water houdt.
Pads geregeld reinigen zorgt er niet alleen voor dat de pads langer meegaan, maar ook dat het polijstresultaat strakker is.

En dan de ultieme, gouden tip. Hét grote detail-geheim: GEDULD. Door minder snel te werken ga je sneller en beter resultaat behalen. Vertraag je armbeweging, denk niet altijd ‘nog groffer!’, maar denk ‘fijner…’ en zet je machine niet te hoog in toeren, want dat is ook nefast voor het resultaat.

Geduld dus, dat is de key-factor in heel het detail verhaal.