Short Facts about SmartCarpet

  • Reinigt en ontgeurt tapijt en stoffen bekleding 
  • Krachtige vlek verwijderaar
  • Geconcentreerd product – te verdunnen
  • Gemakkelijk te in gebruik (spray-brush-wipe)
  • Hard tegen vuil en vet, maar zacht voor vezels
  • Verwijdert geurtjes

Tapijt en stoffen zetels reinigen is nogal een opgave. Dikwijls weet je niet waar of hoe je moet beginnen. En een extractor of waterstofzuiger gebruiken is al helemaal een stapje te ver.
Toch is het echt niet moeilijk. Met het juiste product kom je écht al een heel eind. 
Met SmartCarpet was tapijt en stof reinigen nog nooit zo gemakkelijk en snel.  Het enige wat je nodig hebt is een borstel en microvezeldoek, dit product en wat ‘ellbowgrease’.

Howto use this product

Eigenlijk is het heel simpel, té simpel zo lijkt het wel.  Afhankelijk van de vervuiling kan je ervoor kiezen om de SmartCarpet puur (of geconcentreerd) te gaan gebruiken, of om het product te verdunnen. Verdunnen kan tot 1:20, maar wij raden aan om het 1:3 of 1:4 te verdunnen. Dan werkt het echt goed.

Voor sterk vervuilde stof of tapijten, spray je het product rechtstreeks op het oppervlak en dna borstel je het vuil goed los met een zachte of middel-harde borstel. Eenmaal het vuil los geborsteld is, neem je een microvezeldoek en ga je overtollig product en het vuil wegwrijven met de microvezeldoek. Een workhorse doek is hier voldoende voor.

Voor lichte vervuiling én voor het reinigen van Alcantara, is de werkwijze lichtjes anders.  Verdun het product 1:3, spray het dan overvloedig op een microvezeldoek, en wrijf dan met de doek over het oppervlak.

Laat drogen, moest er nog lichte vervuiling zijn, herhaal je het verhaal en dan kan je weer genieten van een perfect proper interieur.

SmartCarpet is ook bruikbaar op plastic. Dus met hetzelfde product waarmee je het tapijt en zetels proper maakt, kan je ook de vervuilde deurpanelen en dashboard reinigen.

SmartCarpet is een soort zeep, die het vuil losmaakt en lostrekt van de stof of tapijt. Door er met je microvezeldoek goed over te wrijven, wordt het opgenomen in de microvezels en kan je het veilig verwijderen.  SmartCarpet interieurreiniger werkt op alle soorten van stof, het is niet ontvettend of agressief, waardoor het uitermate geschikt is om alcantara te reinigen.  Zelfs op leder en plastic kan het gebruikt worden.