Uw voorste nummerplaat, dat is een doorn in het oog op vele auto’s. Het originele Belgische formaat van 520x110mm is écht wel groot en een fysieke aluminium of plastic plaat, al dan niet met plaatkader, misstaat op vele modellen. En dan moet je nog eens gaten in uw bumper moeten boren om ze te bevestigen?
Dat is echt niets wat je wil doen als je een nieuwe auto hebt gekocht. Daarom zijn nummerplaatstickers een mooiere oplossing!

Reflecterende nummerplaatsticker

Onze zelfklevende nummerplaten zijn geschikt voor iedereen die liever geen metalen nummerplaat op zijn bumper wil bevestigen.
Standaard hebben we ze in twee formaten, de standaard 520x110mm formaat, of een verkleinde nummerplaat van 445x93mm. Wil je kleiner, groter of een speciale afmeting? Dat kan uiteraard!
Normale kentekenplaten of gepersonaliseerde nummerplaten, we kunnen het allemaal maken. Zelfs reflecterende, rode G-platen of zweedse platen zijn geen enkele probleem!

Bestel nu!

Mag een sticker als nummerplaat?

De belgische wetgeving is simpel. Het mag niet. Uw voorste nummerplaat moet een exacte kopie zijn van uw achterste. In plaatvorm, deftig vastgemaakt met schroeven. Dus helaas, je kan voor een zelfklevende nummerplaat inderdaad tegengehouden of afgekeurd worden op de technische controle.
In simpele woorden verteld de wetgeving het volgende over nummerplaten of stickernummerplaten:

De reproducties die worden afgeleverd, moeten voldoen aan de door DIV bepaalde kenmerken.
Zo moet de plaat uit een aluminium plaat uitgevoerd zijn, met een variabele dikte van 0.95 tot 1,25mm of een acryl plaat van minimum 3mm dikte. De hoeken van de platen moeten aferond zijn, met een straal van 10mm en voorzien zijn van gaatjes van diameter 6mm. De karakters moeten dezelfde RAL code hebben als de offiële kentekenplaat, met een gelijke onderlinge horizontale afstand.
De reproductie moet ook voorzien zijn van een reflecterende folie, gelamineerd of vastgehecht aan het totale oppervlak van de plaat.
Qua afmeting mag je kiezen tussen het rechthoekige (520x110mm) formaat of het vierkante (340x210mm) formaat. En énkel als je een toelating hebt om achteraan een moto-formaat (210x140mm) te hangen, mag je vooraan ook dit formaat hangen. Je mag geen bijkomende gaten boren in de reproductie én de plaat moét voorzien zijn van een identificatie van een gecertificeerde fabrikant. Dat is die KB-nummer die op de plaat in de hoek staat. En op dat laatste, wordt wel effectief gecontrolleerd op correctheid.

Een nummerplaat sticker is dus niet legaal in België. Maar laat dat de pret niet drukken. Onze nummerplaten hebben het originele formaat (als je dat kiest), zijn enorm reflecterend, hebben een correct lettertpe, de blauwe B en het juiste rode kleur van combinatie. Hierdoor worden ze in 99% van de gevallen gedoogd en ga je meestal geen last hebben.

Hoe kleef ik mijn nummerplaat.

De stickernummerplaten die wij maken, hebben een ‘bubblefree’ lijmlaag. Dit wil zeggen dat je de nummerplaat droog moet plakken en ze makkelijk te herpositioneren is.  De lucht kan snel weggeduwd worden, of trekt wel weg wanneer ze enige warmte krijgt.  Plak de nummerplaat altijd bij kamertemperatuur en even nablazen met de fohn kan zeker geen kwaad.

Het is belangrijk om de bumper eerst grondig te reinigen, zodat er geen zand, vliegjes of andere vervuiling op hangen. Maak de bumper goed droog en ontvet met Carpro Eraser. Weer goed drogen en afmeten waar de nummerplaat moet hangen. Wij tapen even de randen af, dat is makkelijker om de nummerplaat te centreren. Dan leg je de nummerplaat voorzichtig tegen de bumper, en herpositioneer je tot de plaat perfect hangt waar je ze wil hebben. Duw dan goed aan met een rakel om de nummerplaatsticker te fixeren. Het best is om nadien nog even de plaat na te verwarmen om een optimale hechting te verzekeren.

Bestel nu!

HOWTO FILMPJE

Om het makkelijker te maken, hebben we dat ook even in een mooi filmpje gegoten.