Het Vegan leder, of skai van Tesla kan je best beschermen tegen vuil worden. Zeker het witte vegan leather is écht wel wit. En dat mooie witte leder wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi en proper houden. Dat doe je natuurlijk door het tijdig te reinigen natuurlijk. Maar je kan het ook (laten) beschermen of coaten, zodat het minder snel vuil wordt, en veel makkelijker proper gemaakt kan worden.
De Cquartz Leather coating is de meest geschikte bescherming voor dit witte leder. Want dankzij de doorgedreven onwikkeling die Carpro uitvoert, is dit de enige coating ter wereld die gebruikt kan worden op spierwit leder zonder dat het gaat vergelen of verkleuren.

verschillende stappen

Laten we even de verschillende stappen uitleggen die we uitvoeren bij het coaten van het interieur van uw Tesla.

We starten met het interieur hélemaal grondig te stofzuigen en waar nodig uit te blazen met perslucht, zodat de hele auto stofvrij is. Dan reinigen we het interieur zodat al de vervuiling van het leder af is. Afhankelijk van de vervuiling en het oppervlak gaan we verschillende reinigers, borstels en andere accessoires gebruiken.

ontvetten van het interieur

Om een optimale hechting van de coatings te garanderen én er zeker van te zijn dat de coating niet gaat verkleuren, is het van ontzettend groot belang om alle oppervlakken grondig te gaan ontvetten. Dat doen we niet met een krachtige ontvetter die het leder of plastic zou beschermen, maar wel met Carpro Eraser. Deze ontvetter is een mix van verschillende polaire en apolaire ontvetters en zal alle olieën en vetten verwijderen, zonder het oppervlak te beschadigen.
Dat doen we niet 1 keer, maar wel minstens twee of drie keer. Hiermee zijn we zeker dat het interieur grondig ontvet is.
De nitril handschoentjes zijn ook belangrijk, want eventueel vet wat op onze huid zit, gaat zo niet op de doek of interieur komen.

Coaten interieur

Het interieur coaten, doen we op de juiste manier. Niet snel-snel, maar wel grondig, met gevoel voor detail. Alle oppervlakken worden gecoat, dus niet enkel de zetels. Zo coaten we het stuur in minstens 2 lagen. Want dat ziet natuurlijk het meest af. De coating brengen we aan, en zoals het moet, vegen we de resten af met een propere microvezeldoek. We brengen de leder coating aan met de meegeleverde suede applicators. Deze zijn superzacht, zullen het oppervlak niet beschadigen en de coating egaal verspreiden, voor een egale perfecte dekking.

De spierwitte zetels van de Tesla, maar ook de zwarte, of andere kleuren van andere merken, gaan we ook coaten in meerdere lagen. De ledercoating gaat het leder, vegan-leder of skai beschermen. Onder beschermen verstaan we niet alleen dat het leder waterafstotend wordt, maar ook meer vuilafstotend. Het leder gaat minder snel vuil worden, minder snel gaan blinken en vooral veel gemakkelijker proper geraken. Dikwijls is een vochtige doek al voldoende, maar met een lichte lederreiniger gaat het zeker proper geraken. De coating is uiteraard bestand tegen de meeste milde reinigers. Niet tegen krachtige, maar die ga je echt niet nodig hebben om het leder proper te maken. Zelfs niet voor het witte tesla leder.
Valt het op dat de suede doekjes, waarmee we de coating aanbrengen, ook helemaal wit zijn? Dat is omdat we zo zeker zijn dat er geen enkele kleuroverdracht kan gebeuren op het leder.

Maar het stopt niet bij enkel het stuur en het leder. Zo coaten we de deurpanelen en het dashboard ook mee, want die worden natuurlijk ook vuil en wil je dus ook beschermd zien.

De instaplijsten coaten we niet met Carpro Leather, maar wel met Carpro Dlux. Die coating is ontwikkeld voor plastic te coaten en is veel sterker dan de ledercoating. Dat is handig om de instaplijsten beter te beschermen.

Last but not least, gaan we ook de vloermatten water- en vuilafstotend maken. Dat doen we met Carpro Fabric coating. Deze coating brengen we ook aan volgens de regels van de kunst. Dus niet gewoon opsprayen, maar wel goed inwerken om ervoor te zorgen dat iedere vezel de coating over zich heeft. En waardoor iedere vezel dus ook beschermd is.

Resultaat

Het resultaat van deze behandeling is een perfect beschermd interieur. Niet glanzend, want dat is niet mooi. Maar wel perfect proper, mat en beschermd.
Als jij uw interieur ook optimaal beschermd wil hebben, dan kunnen wij dat voor jou doen. Stuur ons even een mailtje ( yves@detailed.be ) voor meer info, prijsopgave of om direct een afspraak in te boeken.
Natuurlijk kan je zelf ook aan de slag. Alle producten en toebehoren kan je vinden in onze webshop.