Met de winter in het vooruitzicht, en het bijkomende vuile weer, ga je je wagen meer moeten reinigen om die in een propere staat te houden, De staat waarin je je wagen het mooist vind. Daarbij is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt in shampoo.

Omdat het aanbod aan shampoo’s best groot is, willen we je hierbij wat wegwijs maken in de verschillende shampoo’s die we aanbieden.

Chemical Guys Shampoo

Chemical Guys heeft een heel aanbod aan verschillende shampoo’s om je wagen in perfecte staat te houden. Iedere shampoo heeft zijn eigen speciale eigenschappen, maar allemaal hebben ze gemeen dat ze een onzettend leuke geur hebben. En dat ze sterk geconcentreerd zijn.  Amper 1-2 dopjes shampoo (20 tot 40ml) op een emmer water is voldoende voor een optimale reiniging te hebben.  Wat volgt is een opsommingen van de verschillende shampoo’s, met hun belangrijkste eigenschappen en kenmerken.

 

Mr.Pink Shampoo

Dit is onze basis-shampoo. De Mr.Pink shampoo is no-nonsense en doet wat die moet doen. Reinigen en schuimen. pH neutraal, dus mild voor je lak en beschermlagen, maar toch krachtig om vuil van je lak te verwijderen. Deze shampoo kan ook perfect in de foamlance gebruikt worden als pre-wash.

Glossworkz Shampoo

Glossworkz Shampoo is een goed reinigende, pH neutrale shampoo. Glossworkz shampoo bevat extra, synthetische glansversterkers en lubricants. Glansversterker zorgen voor -je raad het niet- extra glans op de lak en de lubricants zijn bestanddelen die zorgen voor extra glijding. Je washmitt gaat beter over de lak glijden, waardoor het wassen veel leuker wordt. De kans op het maken van waskrassen of swirls wordt hierdoor sterk verminderd.

Honeydew SnowFoam

Ontwikkeld voor gebruik in je foamlance. De Honeydew Snow Foam bevat naast de pH neutrale, reinigende kracht en glansversterkers, extra foaming agents. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat de Honeydew Snow Foam extra goed gaan schuimen. Daardoor is de honeydew de meest geschikte shampoo voor in je foamlance. Het schuim van deze shampoo zal het vuil van je lak losweken en omhoogtrekken in de schuimbelletjes, waardoor het veilig van de lak kan aflopen.

Citruswash&Gloss

Een citrusgebaseerde, glansversterkende shampoo.  Niet pH-neutraal, waardoor hij extra krachtig reinigt, ideaal om te gebruiken wanneer je wagen écht vuil is. Citruswash & Gloss shampoo bevat véél glansversterkers en lubricants, waardoor hij extra leuk verwerkt.  Kan zelfs gebruikt worden in de foam lance.  Het is wel noodzakelijk om de shampoo iedere keer, voor gebruik, goed te schudden, zodat de 2 delen waaruit dit product bestaat zich goed kunnen mengen.

Stripper Suds

Vergelijkbaar met de Glossworkz shampoo, maar met de overheerlijke, “herkenbare” geur van Stripper Scent. De Stripper Suds shampoo is een glansversterkende, schuimende shampoo. De shampoo is pH neutraal en dus veilig voor je wax- en sealant. Dankzij de lubricants die in de shampoo zitten, zal je washmitt beter over de lak glijden, waardoor de kans op krassen maken, sterk wordt gereduceerd.

V07 shampoo

Een niet-schuimende shampoo met enorm veel glansversterkers en lubricants.  Geen shampoo om te gebruiken met je foamlance, maar wel eentje die zich makkelijk laat verwerken. Minder schuim betekent immers dat je minder lang moet naspoelen. Ideaal voor een snelle wash tijdens de koude wintermaanden. Ruikt heerlijk naar sinaasappel, net zoals de V07 spray sealant. V07 is de minst krachtige shampoo van allemaal, maar wel mijn favoriet, want deze is enorm wax-veilig.

Blacklight shampoo

Een alles-in-een shampoo .   De Blacklight shampoo bevat enorm veel glansversterkers die zorgen voor een diepe glans, lubricants en foaming agents. Hierdoor schuimt de shampoo goed en zorgt deze voor een goede glijding tussen lak en washmitt.  Blacklight shampoo is ontwikkeld voor donkere lakken, maar kan perfect gebruikt worden op alle andere kleuren lak.  Eenmaal je deze shampoo van de wagen spoelt, merk je goed dat het water mooi van de lak afloopt. Topper van een shampoo.

C9 vitalize wash

Vergelijkbaar met de Blacklight shampoo, maar speciaal ontwikkeld voor wagens die gecoat zijn met een glascoating.  De glansversterkers gaan zich op een andere manier binden met de glasscoating, waardoor je meer en langer effect gaat hebben. Reinigt mild, maar toch goed en zorgt voor een leuke glans en lubricerend effect.

Clean Slate

Niet echt een  shampoo, omdat die het vuil niet van de lak gaat liften, maar wel een product om je wagen (na het wassen of polieren) te ontdoen van alle oude wax- en sealantlagen of oliën. Hierdoor krijg je een perfect schone lak,de ideale basis om terug nieuwe beschermlagen aan te brengen.

Matte Auto Wash

Schuimend  shampoo die ontwikkeld is voor alle matte lakken en wraps.  Is mild reinigend, niet ontvettend en niet glansversterkend. Ideaal om je matte wagen in perfecte staat te houden. De shampoo is wel schuimend, waardoor die perfect bruikbaar is voor je foam lance.

 

Buy&Try

Je kan al onze shampoo’s vinden in onze webshop.

https://shop.detailed.be/product-category/exterior/soaps-car-wash-products/