“Work Stuff, your detailing equipment”

In onze constante zoektocht naar de beste, en leukste detailing producten en accessoires, kwamen we WorkStuff tegen, een pools merk dat ongelofelijk kwaliteit van detailing accessoires maakt en levert. Geen fancy dure verpakkingen of marketing die door de eindklant betaald moeten worden. Wel de beste producten aan een goedkope prijs.
Zoals je van ons gewend bent, nemen we niet héél het gamma op voorraad, maar zoeken we de meest interessante producten uit het gamma. Zo koop je nooit iets waar je minder tevreden van bent, en is er ook niet teveel waaruit je moet kiezen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

In deze blogpost haal ik de leukste producten van de Work Stuff producten even aan, die we in het gamma van DetaileD.shop hebben.

Detailing Brushes

De borstels van Work Stuff zijn van superieure kwaliteit. We hebben hier twee types, de superzachte Albino Brushes en de ruwere, Black detailing brushes. De houten steel is dubbel gelakt, zodat ze bestand zijn tegen een stootje. En de haren zelf zijn perfect gelijmd, zodat ze niet loskomen. Zelfs niet als je sterkere alkalische of ontvettende producten gebruikt.

De Work Stuff Albino brush, zijn de witte, en de zachtste. Deze zijn gemaakt van heel veel, superzachte, synthetische haren. Ze maken geen krassen, maar nemen wel heel goed het stof en vervuilig op. Zowel droog, als vochtig te gebruiken. Bijvoorbeeld met uw favoriete interieur quick detailer, zoals de Chemical Guys Innerclean.

Als de vervuiling hardnekkiger is, dan kom je er niet met de superzachte vezels van de Albino borstel, maar heb je stevige vezels nodig. Daarom ontwikkelde Work Stuff de zwarte, Black Detailing Brushes. Zelfde kwaliteit als de Albino’s, maar de haren zijn van een stevigere kwaliteit. Zo maak je nog makkelijker het vuil los. Let wel, deze zouden eventueel wel krasjes kunnen maken op gelakt oppervlak. Maar zijn wel bruikbaar op vele oppervlakken, zoals op leder, stuur, velgen en zoveel meer.

Drying Products

De Magneto microfiber is echt een onmisbaar accessoire voor iedere detailer. Zowel professioneel, beginner als weekend warrior heeft dit nodig! De magneto is een stuk microvezel droogdoek, met twisted look microvezel. In deze microvezel zitten magneten verwerkt, waardoor die tegen alle ijzeren oppervlakken blijven plakken. Niet op aluminium, ook niet op plastic bumpers natuurlijk.
Het nut daarvan? Das simpel. Je kent dat wel, zo bijvoorbeeld aan de spiegels of onder de nummerplaat, daar blijft gewoon water uitlopen. Hoeveel keer je ook veegt. En als dat water opgedroogd is, geeft het zo’n lelijke witte streep. Dat kan je vermijden, door de Magneto Microfiber tegen de lak te hangen, dan kan het water rustig uitlopen tot het op is, en heb je geen lelijke strepen meer. Want de microvezel neemt het water mooi op.

Wash Tools

Work Stuff heeft twee fantastische accessoires om uw auto te wassen. Alle twee van dezelfde topkwaliteit microvezel. De vezels zijn een mix van verschillende microvezelblends. Zo zijn ze niet alleen superzacht, maar nemen ze heel veel water en vervuiling op, om het dan diep in de vezel vast te houden, zodat de vervuiling niet gaat krassen op de lak.
De Storm Washmitt is een washandschoen, dus eentje waar je uw hand in kunt steken. Zo heb je de washmitt stevig vast, kan je ze niet laten vallen en heb je veel meer gevoel op de lak, om zo tot in de kleinste hoekjes en kantjes de vervuiling weg te halen.
De Work Stuff Typhoon Washpad, is als een spons, maar dan met de kwaliteiten van de microvezel. Je kan die dus goed vasthouden, ligt super in de hand, maar je kunt uw hand er niet insteken. Zo kan je uw lak snel en makkelijk proper maken, en uw washpad ook geregeld uitspoelen. De washpad neem enorm veel sop op, zodat je zo ook heel veilig mee kunt wassen, om de kans op waskrassen tot een absoluut minimum te beperken.

Velgenborstels

Voor de velgen heeft Work Stuff ook prachtige producten. De Squall Wheelbrush en de Hurricane Wheelmitt.

De Hurricane Wheel mitt is een kleine washandschoen, die geweldig geschikt is om uw velgen mee te reinigen. Ligt goed in de hand en maakt het veilig reinigen van alle soorten velgen mogelijk. Deze washmitt is van dezelfde blends van microvezels als de Work Stuff washmitts, dus zullen geen krassen maken op zwarte velgen.

Wil je liever een echte zachte velgenborstel? Dan is de Work Stuff Squall Wheelbrush de juiste keuze. Ook hier weer een mix van verschillende blends microvezel, maar dan op een stokje, zodat je goed diep tot in het velgbed kunt reinigen. Superzacht, maar toch stevig genoeg om alle vervuiling weg te halen.

Waar Work stuff kopen? Uiteraard in onze detailing webshop: https://shop.detailed.be/