Performance. Durability. Excellence.

Xpel paint protection film geeft je lak de meest perfecte bescherming die op de markt verkrijgbaar is.

Wat is Paint Protection Film?

Paint Protection Film (PPF) is een superdoorschijnende folie gemaakt van polyurethaan, die op de lak wordt geplakt ter bescherming van de lak. Je gaat de lak dus beschermen tegen krassen, steenslagputjes en swirls. Het zorgt ervoor dat je lak in perfecte staat blijft, terwijl de folie afziet onder invloed van de zon, vervuiling en steentjes.

Xpel PPF wordt dus gebruikt om krasgevoelige oppervlaktes te beschermen, maar ook om onderdelen te beschermen die nogal snel last hebben van steenslag. Op deze manier blijft je lak veel langer mooi en perfect.

Zelfhelend

De Ultimate lijn van Xpel (PPF)maakt gebruik van speciale elastomere polymeren, waardoor de toplaag van de PPF zelfhelend is. Dat wil zeggen dat lichte krasjes en swirls gaan verdwijnen wanneer de folie warmte krijgt.  Hierdoor is Xpel Ultimate dé beste keuze om al je krasgevoelige onderdelen te beschermen.  Wij adviseren om de Xpel Ultimate op je pianolak onderdelen te laten kleven.
Iedereen kent dat wel, die glanzend zwarte B-stijlen zijn een regelrechte ramp. Door er nog maar naar te kijken, komen er al krassen op.  Dankzij de zelfhelende PPF, is dat voltooid verleden tijd.

De Xpel folie wordt door ons zelf, volgens de regels van de kunst op de pianolak onderdelen geplakt en met de nodige precisie afgewerkt, waardoor de folie vrijwel onzichtbaar is. Dankzij de Xpel folie, zijn bekraste stijlen iets van het verleden. Ze glanzen en stralen nu even hard als de rest van je lak.

Xpel paint protection film

kleven van de Xpel folie

Xpel paint protection film

Afgewerkte Xpel, onzichtbaar.

Steenslagbescherming

Xpel wordt ook gebruikt om je lak te beschermen tegen steenslag. Door je voorkant in te pakken met deze sterke, doorschijnende folie, krijgen steentjes geen kans om je lak te beschadigen. Het voordeel hieraan is dat je lak veel langer mooi en perfect blijft. Maar ook dat de lak en het plaatwerk beschermd is. Diepe steenslagputjes gaan tot op het plaatwerk, waardoor dat kan beginnen roesten.

de PPF kan op ieder onderdeel geplakt worden. Je kan dus opteren om enkel je bumper te laten plakken, of om een deel van, of de gehele motorkap te beschermen met Xpel. Ook koplampen, spatborden of hele wagens zijn perfect mogelijk en wordt geregeld gedaan.

Xpel Paint Protection Film

Aanbrengen bikini-cut ppf Xpel Ultimate.

Xpel Paint Protection Film

Eenmaal de folie geplakt en afgewerkt is, is die vrijwel helemaal onzichtbaar

Xpel Paint Protection Film

Je moet echt al héél goed zoeken om de lijn te vinden waar de folie plakt.

Xpel Paint Protection Film

Enkel onder de juiste hoek en lichtinval, is er een klein verschil te zien tussen de (dikke) PPF folie en de niet-beschermde lak.  Het mooie is, dat deze lijn niet sterk vervuild zal geraken als je het onderhoud.

Op de volgende foto’s is te zien hoe de folie eruit ziet na 60.000km op de bumper te hangen.  Je zal merken dat de folie vol met putjes zit, welke vrijwel onzichtbaar waren toen de ppf nog gemonteerd was. Eenmaal de folie eraf is, is de onderliggende lak nog in perfecte staat, waardoor het volstond om een nieuw laagje folie te kleven. Geen spuitkosten, geen kleurverschil, … en vooral, ook geen bumper die er enorm slecht uitzag met de loop der tijd.

Xpel Paint Protection Film

Hier zie je goed hoe de folie en bumper heeft afgezien van de steenslag.

Xpel Paint Protection Film

Ook hier is duidelijk te zien dat de folie heel veel steentjes heeft genomen. Op het deel wat nog plakt, is de schade amper zichtbaar. Op het gedeelte waar de folie vanaf is, is goed te zien dat de lak zich nog in perfecte staat is.

Andere mogelijkheden

De mogelijkheden van Xpel zijn eindeloos.  Je kan bijvoorbeeld ook opteren om de instaplijsten van je wagen, of de bumpergoot aan je koffer te laten beschermen.  Door deze bescherming zullen deze plaatsen veel minder krasgevoelig zijn. Want je kent dat wel, met snel iets uit de koffer te nemen, laat je het perongeluk vallen op de bumper, waardoor je zo’n lelijke, opvallende kras hebt.  Dankzij de Xpel is dat niet meer het geval. De ondiepe krassen zullen wegtrekken dankzij het zelfhelende effect. De diepere krassen zullen nog steeds in de folie zitten, waardoor de onderliggende lak perfect blijft.  Het volstaat dan gewoon om de folie eraf te halen en opnieuw te plakken.

Bekijk hier even de write-up van een Opel Astra, die we voorzien hebben van Xpel Ultimate op de verschillende delen. https://www.facebook.com/DetaileDbe/photos/a.1549855278378209.1073741895.118179998212418/1549858645044539/?type=3&theater

Heb je ook interesse in een Xpel ppf op delen van je wagen, of op je gehele wagen? Neem dan zeker contact met ons op.   De prijs is altijd afhankelijk van de wagen natuurlijk. Een prijsindicatie is ongeveer een 2000 euro voor een front en een veelvoud ervan voor de volledige auto.

Wil je uw auto goed laten beschermen, maar is de PPF toch wat te kostelijk voor jou? Dat begrijpen we!  Wij doen vooral lakbehandelingen, die we afwerken met een keramische coating.  Deze coating maakt de lak enorm vuil- en waterafstotend, waardoor de lak veel langer proper blijft, én de wagen ook makkelijker en sneller proper gemaakt kan worden.
De keramische coatings kunnen uiteraard gecombineerd worden met PPF behandelingen.