Een beetje hulp bij het kiezen van de juiste producten om mee te beginnen is altijd meegeholpen. Want door het (veel te) grote aanbod aan producten is het lastig om de bomen door de bos te zien. Daarom helpen we je graag met een voorstel aan producten. Uiteraard staat het vrij om hierin te veranderen, extra of minder producten te nemen, …

Basispakket

Wat je zeker en vast nodig hebt voor de ‘wekelijkse wasbeurt’, is een goeie washandschoen, een autoshampoo en een droogdoek.
Een washandschoen, want geen enkele autoliefhebber gebruikt nog een spons. Sponsen duwen het vuil verder waardoor het de lak gaat krassen. Microvezel neemt het vuil op in de vezels en trekt het zo weg van de lak.
En dan een autoshampoo, geen dreft, afwasmiddel of allesreiniger. Wel een shampoo die de glans en gladheid van de lak zal houden of herstellen.
Om de lak te drogen, gebruik je geen zeemvel, want daar wring je je aan dood en heb je kans op extra krassen. Daarom neem je een droogdoek, ook weer van microvezel en groot genoeg zodat je de lak in één moeite kunt drogen, zonder te moeten uitwringen ofzo.

Dan kan je nog een stapje verder gaan, ook nog wel behorend in het basis pakket, de twee emmers met gritguard en een spraywax/quickdetailer.
De twee emmers om met de 2-emmer methode te werke. dus ene emmer met sop en de andere met klaar water. voor je nieuw sop neemt, moet je de washandschoen uitspoelen in het klaar water. tijdens het spoelen wrijf je over de gritguard (het rooster) om het vuil uit de washandschoen te krijgen.

De spraywax of quickdetailer gebruik je best als drooghulp, dus als je je wagen gewassen en afgespoeld hebt, spray je deze op de natte auto en dan ga je drogen met de droogdoek. Dit zorgt ervoor dat je een lubricant hebt tussen lak en doek, waardoor je minder kans op krassen hebt. Dit product geeft ook nog extra bescherming en glansversterking aan de lak.

Dan nog iets voor de wielen

Dat is een beetje afhankelijk van hoeveel je uw velgen gaat wassen. Als ze altijd echt (aangekoekt) vuil zijn als je ze gaat wassen, dan is de Carpro IronX de juiste keuze. Zijn ze minder vervuild, ga dan voor de Signature Wheelcleaner van Chemical Guys.
Qua tools kies je best voor de Wheel Woolies en/of de Wheel Wedge

Neem zeker ook een bandenzwart. Lijkt misschien wat overdreven in het begin, maar dit geeft echt wel de finishing touch aan je proper gewassen en gedetailede auto.

De ramen ook nog?

Want propere ramen zijn echt wel een must. Niet alleen voor de looks, maar ook voor de veiligheid. Een goeie glasreiniger en twee doekjes zijn nodig om de ramen keer op keer streepvrij te krijgen. De glass foam die wij hebben is krachtig genoeg om sterke vervuiling weg te halen. Die spray je op de raam en dan veeg je het schuim en de vervuiling weg met het ene doekje, om dan alles na te vegen met het andere gewafelde doekje

En voor het interieur?

Gewoon om tijdens de wekelijks wasbeurt het stof en lichte vervuiling van je lak te halen, kan je de Innerclean gebruiken.
Heb je een lederen interieur, dan is het aan te raden om dat enkele keren per jaar te reinigen en terug te voeden. Reinigen doe je als het gaat glazen, wij adviseren de Leather Cleaner van Chemical Guys als product en de Innerscrub Glove van Carpro als tool om het makkelijk en snel te reinigen.
Nadien even voeden met de Leather serum voor een langdurige bescherming. Die breng je best aan met en w-aps applicator.

Waxen?

Ja, uw auto beschermen is zeker een goede manier om de lak veel langer mooier te houden. Welke daar de beste keuze is, vertel ik je graag in onze andere blogpost: https://www.detailed.be/de-beste-wax/

Nog iets?

Ja hoor, er is nog zoveel, zoals schuimlans, een wax of langdurige bescherming, producten om stoffen zetels te reinigen, zwarte trims terug mooi zwart te maken, krassen te verwijderen, …. Maar dat is zo een beetje de extra stap, want anders wordt het basispakket te groot.

Uiteraard, als er vragen zijn, kan je ons altijd bereiken via de gekende kanalen.